Eväät ekologisempaan Disney-harrastukseen

Vaikka blogin ydinaihepiiriin eivät periaatteessa ympäristöasiat kuulukaan, niin haluan silti pitää niitä esillä täälläkin, koska ilmastonmuutos on kuitenkin kaikkien asia. Tällä postauksella ei ole tarkoitus syyllistää ketään ja nämä eivät siis toteudu täysin vielä omalla kohdallanikaan eli myös itselläni on vielä tekemistä asian kanssa.

Tässä siis itselleni muistilista ekologisempaan ja vastuullisempaan Disney-harrastukseen.

Suosin entistä useammin paikallista elokuvateatteria.
Pääkaupunkiseudulla Finnkinon ulkopuolisia pieniä elokuvateattereita on Myyrmäessä, Tikkurilassa, Tapiolassa ja Kauniaisissa, muualla Suomessa varmaan on edelleen lisää vastaavia. Nämä on paljon sympaattisempia teattereita ja liputkin on usein halvempia. Miinuksena on, että kiinnostavista elokuvista pitää olla tietoinen jossain määrin etukäteen, kun esityskertojen määrä on yleensä vähäisempi.

Elokuva on pääasia, ei oheistuotteet.
Kaikkea ei tarvitse omistaa itse – ei jokaista mahdollista elokuvaa tallenteenakaan. Mun ei tarvitse myös haalia jokaista mahdollista oheistuotetta jokaiseen hyvään elokuvaan liittyen.

Ne vähät oheistuotteet voin ostaa myös käytettynä.
Olen kirppiksillä aina haukkana, jos vaikka kohdalle osuisi jotain Disney-tavaraa ja aika usein sitä löytyykin, niin olen jo aikaa sitten vähentänyt kokonaan uusien ostamista. Toki tässä on sekin puoli, että jos kukaan ei osta niitä juttuja uutena, ei niitä riitä myöskään kirppiksille asti myytäväksi, mutta maailma selviäisi kyllä todellisuudessa hyvin kokonaan ilman Disney-roinaakin. Jatkossa yritän siis kontrolloida omien ostosten määrää myös kirppiksillä.

Primarkin aion jatkossa jättää väliin.
Toistaiseksi olen käynyt Primarkissa kaksi kertaa vetämässä shoppailuöverit kaikkien kivojen printtivaatteiden kanssa. Koska vaatteet ja tavarat siellä on puoli-ilmaisia, laatu ja siten kestävyys ei voi olla mitenkään kummoinen eikä tekijöille varmasti makseta riittävästi. Jotkut sukat meni jo suunnilleen ekassa pesussa huonoiksi….

Voisin tehdä useammin itse Disney-aiheisia juttuja.
Tykkään itse askartelusta ja käsitöistä muutenkin. Entistä useammin voisin tehdä itselle myös Disney-aiheisia juttuja. Sitten ainakin tietää varmemmin materiaalien ja työn laadun. Kannattaa tarkistaa myös Sanlen diy-jutut.

Tavaroiden sijasta rahat voi sijoittaa palveluihin ja muuhun aineettomaan.
Elokuvissa käyntiä olen jo alkanut tehdä useammin ja nykyään suurin osa elokuvateatterissa katsomistani filmeistä on nimenomaan Disneytä. Teatteri ja museot on sitten seuraava etappi eli silloin harvoin kun jotakin Disney-teemaista on näissä tarjolla Suomessa, niin käyn katsomassa ja toivon mukaan myös ulkomaillakin joskus.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.