Lisää Tammen kultaisia kirjoja

Kirjoitin Tammen kultaisista kirjoista jo aiemmin kesällä täällä. Niitä löytyi kirjastosta kuitenkin lisää, vuonna 2019 julkaistut Walt Disneyn satumaa ja Disneyn kultainen eläinkirja, jotka molemmat sisältävät useamman tarinan.

Walt Disneyn satumaa sisältää 26 kappaletta satuja. Mukana oli klassikkoja tyyliin Hiawatha, Tuhkimo, Lumikki ja Liisa Ihmemaassa. Suurin osa oli kuitenkin Ankkalinna-aiheisia eikä elokuvatarinoita.  Nämä ei kyllä tuntuneet tutuilta keskimäärin eli en ole tainnut lapsena lukea, vaikka olisin kyllä varmasti niistä silloin tykännyt. Nämä olisi kyllä hyvää iltasatumateriaalia, jos olisi lapsia. Tyyliltään tarinat olis opivan ajattomia, osa tosin vähän vanhanaikaisempia.  Tämän kirjan osalta jäi vaivaamaan, että olikohan kaikki kuvat mukana, kun tekstiä tuntui olevan paljon suhteessa kuvamäärään verrattuna siihen mitä kultaisissa kirjoissa yleensä on.

 

Disneyn kultainen eläinkirja sisältää 10 kappaletta elokuvina nähtyjä tarinoita tai niistä tuttuja hahmoja. Nämä oli mulle tutumpia kuin edellisen kirjan jutut. En ollut muuten edes tajunnut, että Pupuvaari Pitkäkorva on Disneyn ja se tosiaan oli yksi suosikeistani lapsena. Tässä on enempi kuvia suhteessa tekstiin niin kuin normaali linja on ollutkin. Toisaalta nämä olisi kiva näyttää lapsille ihan elokuvina, mutta toisaalta nämä sopii kyllä tällaisenaankin luettaviksi.

Omat suosikit sarjasta oli tosiaan aikanaan muita kuin Disneyn, jonka tarinat oli mulle tutumpia Lasten oman kirjakerhon kirjoista. Sittemmin siirryin enempi lukemaan Aku Ankkaa sarjakuvina, vaikka mulla on edelleen heikko kohta näitten perinteisten Disney-juttujen osalta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.