Tammen kultaiset kirjat

Tammen kultaiset kirjat on aikanaan olleet tosi iso juttu lastenkirjallisuudessa. Meilläkin oli niitä paljon, sekä Disney-aiheisia että muita. Itse tykkäsin kovasti, mutten omista kuin muutaman, koska äiti ei aikanaan suostunut eroamaan omasta kokoelmastaan. Sarjassa oli joku lisenssijuttu, minkä takia muista otettiin uusintapainoksia, mutta Disney-kirjoista ei. Nyt muutamia on julkaistu uudestaan ja käsitin, että tulossa olisi enemmänkin kuin nämä neljä, mutta tällä kertaa nyt siit vain nämä tällaisena pikaisena esittelynä.

Aku Ankan leikkijuna (1950), Mikki Hiiren kuuraketti (1952) ja Dumbo (1955) on kaikki kivan vanhanaikaisella tavalla kuvitettu ja niissä on sitä vanhaa animaatiohenkeä. Dumbo-kirjassa on sama tarina kuin animaatiossakin, vaikka kirjan piirrostyyli ei olekaan ihan samanlainen kuin siinä. Aku Ankan leikkijunassa kerrotaan junasta ja siitä kiinnostuneista oravista, tämä kyllä olisi toiminut hyvin myös ei-Disney-versionakin. Luulen, että lapsena olisin tykännyt näistä kolmesta eniten Mikki Hiiren kuuraketin avaruusaiheisesta tarinasta, koska teema kiinnosti silloin. Nyt pidin kaikkia suunnilleen saman tasoisina.

Neljänneksi kirjaksi valittu Aladdin (1992) ei kuulu joukkoon, kun muut on klassisempia, mutta sopi hyvin julkaistavaksi esimerkkinä uudemman ajan Disney-kirjoista ja varsinkin kun nyt oli se live action -elokuvakin. Onkohan tätä muuten aikaisemmin julkaistu suomeksi ollenkaan vai olenkohan vaan missannut sen? Tässä on siis täsmälleen sama piirrostyyli ja tarina kuin animaatiossa. Tuli nyt live actionin jälkimainingeissa hyvin tarkistettua,  miten se nyt menikään, kun se ei ollut kovin hyvin muistissa, vaikka edellisestä animaation katsomiskerrasta onkin vain noin 1,5 vuotta.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Tammen kultaiset kirjat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.