Animaation historia

Tänään pieni kirjavinkki erilaisten animaatioiden ystäville!


Koska kirjastossa ei ollut paikalla mitään Disney-tietokirjaa (ihan kuin niitä kauhean montaa olisi muutenkaan), niin nappasin mukaan Animaation historian (Jari Lehtinen / Finn Lectura 2013). Tämä ei siis keskity Disneyyn, vaikka sille onkin annettu todella iso osuus sivumäärästä.

Kirja aloittaa ihan ensimmäisistä 1800-luvun animaatiovirityksistä ja päättyy 2000-luvun alkupuolen Disney-filmeihin. Siinä välissä käsitellään alan kehitystä, klassikoita (Warner, Tom ja Jerry yms.) ja eurooppalaista animaatioita, joista en ainakaan itse tiennyt paljon mitään. Etukäteen oletin, että olisin lukenut tästä pelkät Disney-osiot, koska ne tosiaan kiinnosti eniten, mutta sitten kuitenkin päädyin selailemaan muitakin juttuja. Oli kuitenkin kiinnostavaa saada edes pikakatsaus kaikkeen muuhunkin.

Oikeastaan jäi vaivaamaan, että tästä puuttui anime kokonaan, kun keskityttiin pelkkään Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan. Siitä on kyllä olemassa oma kirjansa myös, mutta tällaiseen yleishistoriaan olisi kuulunut edes pieni osio aiheesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.