Pixarin lyhytfilmit

Mä en ole koskaan harrastanut lyhytelokuvien katsomista, niin niitä ei sitten ole tullut nähtyä vuosien varrella kovin montaa. Blogin kunniaksi päätin tutustua Pixarin tekemiin lyhytfilmeihin. Jotain niistä on näytetty elokuvien yhteydessä, mutten joko muista niistä mitään tai sitten en ole niitä dvd:n ekstroista tullut katsoneeksi.

the art of pixar short films

Sen verran innostuin selvittämään taustoja, että lainasin kirjastosta Amid Amidin kirjan The Art of Pixar Short Films (Chronicle Books 2009). Siinä on tekstit tuohon mennessä tehdyistä lyhäreistä, kuvaluonnoksia ja muita tekovaiheen kuvia sekä sitten tietenkin seassa joitakin stillkuvia valmiista tuotoksista.

Englanninkielisestä wikipediasta löytyi aika hyvä lista kaikista Pixarin lyhyelokuvista ja myös tieto siitä, minkä pitkien elokuvien yhteydessä niitä on esitetty. Itse löysin niistä suurimman osan Youtubesta, vaikka näitä on julkaistu joskus DVD:näkin.

Nämä ovat omat suosikkini:

  • For the Birds (2000). Tässä yksi iso lintu tunkee pikkulintujen kanssa samalle langalle. Aika yksinkertainen idea, mutta mua nauratti.
  • Your Old Friend Rat (2007). Ratatouillen ekstrana ollut lyhytfilmi rottien maailmanhistoriasta ja niihin liittyvistä faktoista. Tavallaan tällaiset ”opetusfilmit” on aika hauskoja. Tykkäsin, kun tässä oli yhdistelty erilaisia animointityylejä ja -tekniikoita.
  • Day & Night (2010). Päivä ja yö on kuvattu kahtena ukkelina, joista näkyy erot läpi. Oivalluksena toi oli aika hyvä ja toteutuskin hyvännäköinen.

Laitan tähän loppuun vielä Youtubesta löytyneen videon tuon mainitun taidekirjan sisällöstä:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.