Walt Disney ja Euroopan taide

walt disney ja euroopan taideBruno Girveau ja Roger Diederen: Walt Disney ja Euroopan taide (Hirmer Verlag München 2009)

Helsingin kaupungin taidemuseossa oli vuonna 2009 esillä taidenäyttely aiheesta Walt Disney ja Euroopan taide. En itse päässyt sitä näkemään ja nyt jälkikäteen harmittaa aika paljon. Tässä kirjassa on kuitenkin samaa sisältöä kuin kyseisessä näyttelyssä eli siis parempi nähdä kirja kuin ei mitään.

Kirjan tekstiosioissa kerrotaan esimerkiksi Walt Disneyn itsensä vaikutuksesta Disney-maailmaan, miten elokuvia tehtiin ja mitä tekijöillä oli inspiraation lähteenä. Mä en ole aiemmin tutustunut kovin tarkkaan animaatioiden tekemiseen, niin tästä tuli uutta tietoa Disneyn toimintamalleista.

Disneyn porukka on käyttänyt inspiraation lähteinään erilaisia eurooppalaisia taideteoksia. Walt Disney oli hankkinut Euroopasta taidetta itselleen, mutta toisaalta tekijäjoukoissa oli mukana myös täältä kotoisin olevia ihmisiä. Kirja esittelee sekä sitä vanhaa eurooppalaista taidetta että Disneyn tuotantoa. Disneyn kuvista mukana on lopullisten piirrosten lisäksi myös esimerkiksi luonnoksia ja konseptia esitteleviä kuvia.

Käytin nyt itse tosi paljon aikaa kirjan kuvien tutkimiseen (niitä oli paljon!). Joissakin tapauksissa on tosi selvän tuntuista, mistä inspraatio elokuviin on tullut, mutta suurimman osan ajasta jätin kuitenkin vertailevan tutkimuksen tekemättä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.