Pariisin Disneyland

Pariisi031411Disneyland_zpsce11a79e

Kävin Pariisissa maaliskuussa 2014. Se ei ollut koskaan ollut mikään haavekohde mulle, niin en oikein vieläkään tiedä, että mikä idea sinne oli lähteä käymään. Oli kuitenkin itsestäänselvää käydä samalla reissulla Disneylandissa ja se ainakin oli käymisen arvoinen paikka, vaikkei muu Pariisi välttämättä ollutkaan.

Tuolla on kaksi eri puolta: Walt Disney Studios ja sitten se ”normaali” Disneyland. Studioiden puolella on enemmän sellaisia elokuvien tekemiseen liittyviä kohteita ja Disneylandin puolella taas esitellään enempi niitä animaatioissa nähtyjä juttuja. Oman arvioni mukaan Studiot on suunnattu hivenen isommille kävijöille, kun siellä on vähemmän niitä ihan pikkulasten juttuja.

Me käytiin vain tuolla normipuolella, koska oltiin sen verran lyhyellä reissulla, että oltiin varattu aikaa puistoon vain yksi päivä. Jos haluaa molempiin ja vielä kesäsesongin aikana, niin kannattaa varata aikaa useampi päivä. Meillä meni melkein koko päivä, kun käytiin melkein joka laitteessa, mutta kuitenkin vain kerran per laite. Jonottamaan ei jouduttu kuin parissa laitteessa ja niissäkin noin puoli tuntia. Kesällä siellä on siis käsittääkseni suunnilleen joka laitteessa pitkät jonot. Käytössä on kuitenkin suosituimpien laitteiden osalta myös fast pass -systeemi, jolla pääsee jonon ohi tiettynä kellonaikana ja passeja saa olla samaan aikaan vain yksi varattuna.

Suosikkilaitteeni taisi olla Big Thunder Mountain -vuoristorata, hirvein taas Space Mountain -vuoristorata. Tuolla oli aika monta sellaista juttua, joissa sai kävellä omaan tahtiin läpi ja katsella kaikkia yksityiskohtia (esim. Robinsonin perheen puu ja sukellusvene Nautilus), niistä tykkäsin kanssa aika paljon. Illan hahmoparaatia ei enää jaksettu jäädä odottamaan, niin en yhtään tiedä, että miten hieno kokemus se olisi ollut.

Sisäänpääsy oli aika kallis eli yksi päivä yhdessä puistossa aikuiselta oli jotain 65 euroa. Oli se kuitenkin sen arvoista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.